Akupunktur cihazı nedir?
Akupunktur cihazı ne işe yarar?, Akupunkturun, iğnelerle beraber elektrik akımını da kullanan türüdür. Elektro akupunktur vücudun belirli noktalarına yerleştirilmiş olan iğnelere, küçük elektrik akımlarının uygulandığı bir akupunktur tekniğidir. Akupunktur uzmanı tedaviye hastalığın teşhisi ile başlar.
Akupunktur cihazı ne işe yarar?
Akupunktur cihazı ne işe yarar?,
Akupunkturun, iğnelerle beraber elektrik akımını da kullanan türüdür. Elektro akupunktur vücudun belirli noktalarına yerleştirilmiş olan iğnelere, küçük elektrik akımlarının uygulandığı bir akupunktur tekniğidir. Akupunktur uzmanı tedaviye hastalığın teşhisi ile başlar. Akupunktur tedavisi neye iyi gelir?
Akupunktur tedavisi neye iyi gelir?,
Akupunktur, ağrı ve stres gibi sorunları hafifletmek için vücudun belirli stratejik noktalarına ince iğneler batırılmasını içeren alternatif tedavi yöntemidir. Akupunktur, Latince'de acus "iğne" anlamına gelir ve 17. yüzyılda Çinlilerin 2000 yıldır kullandığı bir tekniği tanımlamak için kullanılmaktadır. Akupunktur gerçekten faydalı mı?
Akupunktur gerçekten faydalı mı?,
Geleneksel Çin Tıbbı'na dayanan bu yöntem, vücuttaki "qi" enerjisini dengeleyerek ağrıyı hafifletir, hastalıkları tedavi eder ve genel sağlığı iyileştirir. Akupunktur, ağrı yönetimi, stres azaltma, uyku düzenleme ve sindirim sistemi problemleri gibi alanlarda etkilidir. Akupunktur seansı kaç TL?
Akupunktur seansı kaç TL?,
Akupunktur için ABD'de çalışmalar yapılmış bu çalışmalar doğrultusunda; diş ağrısı, kireçlenme, fibromiyalji, kronik bel ağrısı gibi semptomların hafiflediği belirtilmiştir. Akupunktur ayrıca bağımlılığı azaltmak, genel olarak iyi hissetmek ve yorgunluğu almak için faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Akupunktur hangi ağrılara iyi gelir?
Akupunktur hangi ağrılara iyi gelir?,
Akupunktur tedavisi kemoterapi sonucu oluşan bulantı ve kusma, diş ağrısı, fibromiyalji (ağrılı romatizma sendromu), gerilim tipi baş ağrıları ve migren gibi baş ağrıları, bel ağrısı, boyun ağrısı, osteoartrit, alerjik rinit gibi solunum yolu rahatsızlıkları için uygulanır. Akupunktur kimlere uygulanmaz?
Akupunktur kimlere uygulanmaz?,
Bu sebeple kalbinde pil olan kişilere herhangi bir akupunktur tekniği uygulanmaz. Özetle, uygulama ilk altı ayın içerisinde olan emziren annelere, radyoterapi ve kemoterapi görmekte olan kanser hastalarına, kalbine pacemaker (kalp pili) takılmış kişilere yapılmamaktadır. Bunların haricinde tedavi herkese uygulanabilir. Akupunktur kaçıncı seansta etkisini gösterir?
Akupunktur kaçıncı seansta etkisini gösterir?,
Akupunktur tedavisinin kaç kez ve hangi sıklıkta uygulanacağı hastaya göre belirlenir. Ancak kliniğimizin genel yaklaşımı akupunktur tedavisine 12 seans ile başlamaktır. Akupunkturun başlangıçtaki etkisi daha kısa süreli olduğundan tedaviye haftada en az 2 seans ile başlanır. Akupunktur ile hangi hastalıklar tedavi edilir?
Akupunktur ile hangi hastalıklar tedavi edilir?,
Tedaviye alınacak kişi seansa telaşlı ve huzursuz gelmemelidir. Ayrıca seans öncesi çok aç veya tok olmamalı, aşırı parfüm ve vücut kremi sürülmemelidir. Seans sonrası tercihen kişi yorucu bir gün geçirmemeli ve dinlenmelidir. Akupunktur sonrası nelere dikkat edilmeli?
Akupunktur sonrası nelere dikkat edilmeli?,
Normalde akupunkturun ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak tedavi sonrası vücutta endorfin seviyesini arttırdığı için hastada hafif bir uyku ve gevşeme hissi oluşmaktadır. Çok nadiren bazı hastalarda iğnelenme yerlerinde, iğne ağrısı hissi oluşabilmektedir. Akupunkturun yan etkileri nelerdir?
Akupunkturun yan etkileri nelerdir?,
Geçici iğneler: Seans sırasında takılır 25-45 dakika arasında kalır ve çıkartılır. 2. Kalıcı iğneler: Hastanın durumuna ve hastalığa bağlı olup 10-15 gün kadar kalabilir. Akupunktur iğneleri kaç gün kalır?
Akupunktur iğneleri kaç gün kalır?,
Akupunktur Uygulayıcısı (Akupunkturist): Akupunktur tedavisi için en doğrudan ve yaygın tercih edilen uzmanlık akupunkturisttir. Akupunktur hangi doktor yapar?
Akupunktur hangi doktor yapar?,
Nadiren bazı hastalarda ilk seanslarda yersiz korkular nedeni ile tedirginlik oluşabilir. Bu durum hastayı tedavi ile ilgili yönlendirme ile düzeltilir. Akupunktur iğnesi acıtır mı? Acıtmaz .