TENS hangi bölgelere uygulanmaz?
TENS hangi bölgelere uygulanmaz? TENS hangi bölgelere uygulanmaz?, TENS nereye uygulanmaz?, TENS nelere iyi gelir?, Diz Ağrısına TENS İyi Gelir mi?, Elektroterapi kimlere uygulanmaz?
TENS hangi bölgelere uygulanmaz?
TENS nereye uygulanmaz?, TENS tedavisinden kimler yararlanamaz? Kalp pili olanlar TENS tedavisi almamalıdırlar. Hamilelik süresince elektrotların “karın bölgesine” yerleştirilmesi sakıncalıdır. TENS elektrotları boynun ön bölgesine ve kafatasına yerleştirilmemelidir.
TENS nereye uygulanmaz?
TENS nereye uygulanmaz?,
TENS tedavisinden kimler yararlanamaz? Kalp pili olanlar TENS tedavisi almamalıdırlar. Hamilelik süresince elektrotların “karın bölgesine” yerleştirilmesi sakıncalıdır. TENS elektrotları boynun ön bölgesine ve kafatasına yerleştirilmemelidir. TENS nelere iyi gelir?
TENS nelere iyi gelir?,
Boynun ön bölümüne, göz üzerine, göğüs kafesi ve kalbin yakınına, variköz damarlar ile açık yara üzerine elektrot uygulaması kesinlikle yapılmamalı. Ayrıca hamileler, kalp pili ya da beyin pili olan hastalar ile epilepsi ve kalpte ritim problemi olan hastaların da TENS cihazını kullanması sakıncalı. Diz Ağrısına TENS İyi Gelir mi?
Diz Ağrısına TENS İyi Gelir mi?,
-Çeşitli hastalıklarda ağrının tedavisinde kullanılır; -Kronik ağrılar, -Bel ağrısı, -Artrit, -Doğum ağrısı, -Sırt ağrısı, -Cerrahi ağrı, -Migren, -Nöropatik ağrı, -Menstrüel ağrı, -Baş ağrısı, -Romatizmal ağrılar vb. Elektroterapi kimlere uygulanmaz?
Elektroterapi kimlere uygulanmaz?,
Eklem ağrılarını dindirmek için fizik tedavi yöntemlerinden de sıkça yararlanılır. Soğuk uygulama (kriyoterapi), sıcak uygulama (yüzeysel ve derin ısıtıcılar), alçak frekanslı elektrik akım tedavileri (TENS) ve egzersiz, bu fizik tedavi yöntemlerinin en önemlileridir. TENS cihazı kafaya takılır mı?
TENS cihazı kafaya takılır mı?,
Kişide kalp pili, diş implantı gibi metal malzemeler bulunması durumunda elektriksel akımın tedavide olumsuzluk oluşturmaması için elektroterapi uygulanmaz. Gebelerde de elektroterapi işlemi tercih edilmez. TENS ve EMS arasındaki fark nedir?
TENS ve EMS arasındaki fark nedir?,
TENS elektrotları boynun ön bölgesine ve kafatasına yerleştirilmemelidir. TENS ağrıyı nasıl keser?
TENS ağrıyı nasıl keser?,
Tens tedavileri genelde 15 dakika ile 40 dakika arasında sürebiliyor. Tens, tamamen iyileştirici değil ağrıların geçici olarak hafifletilmesini sağlar. Ems, kas kasılmalarını hızlandırarak, iyileşmenin de hızlanmasını sağlar. TENS ödemde kullanılır mı?
TENS ödemde kullanılır mı?,
TENS tedavisi, küçük, taşınabilir bir cihaz aracılığıyla, cildin yüzeyinden düşük voltajlı elektrik akımları göndererek çalışır. Bu elektrik akımları, sinir yollarını uyarır ve ağrı sinyallerini engelleyerek veya ağrı hissini azaltarak çalışır. TENS akımı kaç olmalı?
TENS akımı kaç olmalı?,
Ödem ve lenfödem tedavisinde uygulanır. TENS deri üzerine yerleştirilen yüzeyel elektrotlar aracılığıla uygulanan ağrı kesici elektrik akımıdır. Elektrik akımlarıyla ağrının omurilik seviyesinde iletimini baskılar. Çok şiddetli diz ağrısına ne iyi gelir?
Çok şiddetli diz ağrısına ne iyi gelir?,
KONVANSİYONEL TENS
Düşük şiddette (1-100 mA), yüksek frekansta (50-100 Hz) uyarılar kullanılır. Postoperatif ağrı ve akut ve kronik ağrıda kullanılır. TENS cihazı her gün kullanılır mı?
TENS cihazı her gün kullanılır mı?,
Tedavi için basit bir pilli cihaz (TENS cihazı) kullanılır. Haftada 3 gün 30 dakikalık 20 seans yapıldıktan sonra 1 ay ara verilir ve bir kür daha uygulanır. Toplam 4 aylık bir tedavidir. Her TENS cihazı bu tedavi için uygun değildir. TENS cihazı kasları güçlendirir mi?
TENS cihazı kasları güçlendirir mi?,
Fizyopol Çift 2 Kanallı Tens Ems Masaj Kas Güçlendirme Cihazı, kullanıcılar tarafından etkili ağrı giderme, kas güçlendirme ve masaj özellikleri ile övülmektedir. Cihazın kompakt ve taşınabilir olması avantaj sağlarken, pilli olması bazı kullanıcılar tarafından dezavantaj olarak belirtilmiştir.